top of page

Om oss

Vi driver et lite oppdrett av Australian Shepherd med fokus på rasens bruksegenskaper. Vårt fokus er å avle friske og rasetypiske hunder, med godt gemytt og stor arbeidslyst. 

Vi holder til på et småbruk i Stavanger og har i dag 6 hunder: fire aussier, en sheltie og en dachs. Vi driver hovedsakelig med agility, rallylydighet, spor og jakt, og konkurrerer aktivt innen disse grenene. Vi trener også nosework, lydighet og freestyle/HTM med hundene.

 

Sommer 2023 ble vår egen treningsbane på 50 x 50 m ferdigstilt. Her har vi satt opp en hel agilitybane med hopphinder, tunell, slalåm og felthinder. Vi har også rallylydighetsbane. I sommerhalvåret arrangerer vi både kurs, treninger og kenneltreff hos oss!

Følg gjerne hverdagen vår på Instagram!

  • Instagram

kennel_sjelevenn

Hund har alltid vært en stor del av hverdagen, og det meste av fritiden går til tur og trening av hund. De første hundene vi hadde i familien var jakthunder av rasene beagle og strihåret dachs, som ble brukt aktivt på jakt og blodspor. Det var med dachsen Lady at interessen for trening og konkurranse med hund blomstret. I 2011 kom sheltien Daisy i hus, og ble vår flinke trenings og konkurransehund. 

Etter flere år med leting og lesing etter en større rase som kunne passe for mine ønsker, endte valget på aussie. Ava flyttet til oss i 2016 og er min første aussie. Sammen har vi gått flere kurs innen ulike hundesporter og konkurrert i flere grener. I tillegg til Ava har vi Kiana og Frost som er etter Ava sitt første kull, og Quila som er fra Ava sitt andre kull.

Gjennomførte hunderelavante kurs og utdannelser:

- NKK instruktørutdannelse trinn 1

- Hundelinje på Hardanger Folkehøgskule

- Kurs i balanse og styrketrening for hund

- X antall kurs i ulike hundepsorter
bla agility, lydighet, spor, bruks, barnhunt, nosework, HTM

- Instruktør på flere nybegynnerkurs i agility

Quila, Frost, Ava, Kiana og Whiskey

sommer 2023

Bilde 1.JPG

Iza, Lady, Daisy, Ava, Kiana og Frost

sommer 2021

bottom of page